Počela izgradnja kuće za porodicu Simić; Popović: Temelj za budućnost

Polaganjem kamena temeljca u Lepini je počela izgradnja kuće za raseljenu četvoročlanu porodicu Milana Simića. Ovo je poslednja od šest kuća koje Opština Gračanica gradi za socijalno ugrožene i raseljene porodice, ali i mlade bračne parove.

Kamen temeljac za igradnju novog doma za iz Štimlja raseljenu porodicu Simić danas je u Lepini položio predsednik opštine Gračanica SrđanPopović. Tom prilikom je još jednom ponovio da „svaki novi temelj znači budućnost na ovom prostoru“.
„Poslednju kuću u ovoj godini gradimo porodici Simić koja je zaslužila da ima svoj dom. Znamo kroz šta su sve prošli, tako da sam veoma srećan što smo uspeli da im pomognemo na adekvatan način. Znamo da su im i deca nezaposlena, to ćemo u nekom drugom periodu da rešimo“, kazao je Popović.
Predsednik Popović je istakao da je plan lokalne samourave udomljavanje svake porodice kojoj je potreban krov nad glavom.
„Na ovome nećemo stati, već sam razgovarao sa svojim timom da za narednu godinu, kako znamo i umemo, napravimo plan za izgradnju novih kuća, da još porodica usrećimo. Na generalnom planu nadam se da za dve godine neće postojati porodice kojima će biti potreban krov nad glavom“, rekaojePopović.
Kamen temeljac položio je i domaćin Milan Simić koji je istakao da nova kuća za njega i porodicu znači trajni opstanak ovde.
„Boravili smo u tuđim, uglavnom starim, trošnim i kućama punim vlage, tako da nam izgradnja nove puno znači“, kazao jeMilan.
„Bilo nam je mnogo teško, bili smo na mukama i u opasnim situacijama, ali smo zajedno kao porodica izdržali i opstali. Nismo verovali da će nam neko pomoći i izgraditi kuću. Sada smo srećni, hvala Opštini Gračanica i predsedniku Popoviću i svima koji su pomogli“, kazala je Milanova supruga.
Kuća za porodicu Simić poslednja je od šest kuća koje Opština Gračanica gradi na osnovu Socijalne karte stanovanja za porodice iz socijalne kategorije, raseljena lica i mlade bračne parove. Svih šest kuća biće završene i useljene do kraja godine.

Izvor RTV Gračanica

Comments