Nova kuća za porodicu Stević u Badovcu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, zajedno sa pomoćnikom  direktora Kancelarije za KiM Damjanom  Jovićem, predsednikom Privremenog organa SG Priština i državnim sekretarom Ministarstva privrede RS Branimirom Stojanovićem ,  položili su danas kamen temeljac za izgradnju kuće porodici nedavno poginulog Nemanje Stevića iz Sušice.

Samohrana majka Katarina Stević u ovoj kući odgajaće troje maloletne dece, a predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ističe da neće stati sa izgradnjom kuća i stanova, sve dok svaka porodica u opštini kojoj je to potrebno ne dobije svoj krov nad glavom.

“Nedavno smo postavili kamen temeljac za izgradnju 36 stanova, do sada smo podelili oko 52 stana i saradili više od 30 kuća. Naš cilj je utemeljenje i opstanak  naših porodica na ovom prostoru”, kazao je Popović.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović zahvalio se opštini Gračanica,  koja po njegovim rečima svakoga dana pokazuje brigu, pažnju i odgovornost za porodice.

„Ovo je samo jedna u nizu kuća koju ćemo i opština Gračanica  i Republika Srbija i svi mi zajedno graditi. Sa nama su danas ovde i kolege iz najsevernijeg srpskog grada, Subotice, što samo svedoči o onome što nam je nekada najviše nedostajalo a čega danas sve više imamo a to su sloga i jedinstvo. Srećom imamo i sve više mogućnosti da pomažemo i porodice i škole i obdaništa i sve ono što je neophodno da bi naš narod ovde svakim danom sve bolje živeo”, rekao  je Jović.

Polaganju kamena temeljca za kuću porodice Stević, prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Inače, ovo je peta od ukupno šest kuća, koje će opština Gračanica do kraja godine izgraditi, a koje su namenjene socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima.

Izvor: RTV Gračanica


Comments

Pročitaj još