Vučić sa direktorkom Uneska: Srpsko nasleđe na KiM je nasleđe celog sveta

Predsednik Aleksandar Vučić primio je generalnu direktorku Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu Odri Azule, sa kojom je razgovarao o mogućnostima za sadržajniju saradnju, kao i zaštiti srpskog nasleđa na KiM.

Aleksandar Vučić je rekao da Srbija ceni aktivnosti Uneska u zaštiti ugroženog srpskog istorijskog, kulturnog i verskog nasleđa na KiM, jer je to nasleđe celog sveta, prenela je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Kako se navodi, Vučić je podržao napore generalne direktorke Odri Azule da sačuva temeljne vrednosti na kojima je zasnovan rad Uneska, kao i da spreči politizaciju te organizacije.

Predsednik je podržao različite programe Uneska u svim oblastima koje ta organizacija pokriva, a posebno u oblasti obrazovanja.

Dvoje sagovornika su se saglasili da je važno sprečiti negativni uticaj modernih tehnologija na obrazovanje mladih generacija.

Generalna direktorka Odri Azule je rekla da je Srbija, kao član Izvršnog saveta, velika podrška njenim naporima za reformu Uneska.

Izvor: RTS


Comments