Vlada Republike Srpske doniraće 20.000 KM za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me–9 januar”

Kabinet predsednika Vlade Republike Srpske doniraće 20.000 KM za projekat Odbora za pomoć Srbima na KiM za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me–9 januar” u Kosovskoj Mitrovici.

“Obradovala nas je vest koju smo danas dobili iz Kabineta predsednika Vlade Republike Srpske da će pomoći izgradnju ovog značajnog Dnevnog centra, projekta našeg Odbora namenjenog za 140 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije iz Udruženja roditelja”podrži me” u Kosovskoj Mitrovici rekao je Milorad Arlov predsednik Odbora.

“Cilj da objekat oko 650 m2 do kraja ove godine stavimo pod krov. Skoro sve do sada što smo sakupili je iz Republike Srpske. Do sada je pomoglo 19 lokalnih zajednica i nekoliko preduzeća, desetine humanih ljudi. Vjerujemo da će pomoći još mnoge lokalne zajednice kojih ima 63 u Republici Srpskoj Značajnu pomoć koju očekujemo ovih dana obećalo je JP Šume Republike Srpske Očekujemo obećanu pomoć i Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije” rekao je Arlov.

Arlov je pozvao sve da pomognu u Republici Srpskoj i Srbiji i naglasio. Dnevni centar “Podrži me-9 januar” prvi ovakav na Kosovu i Metohiji i da je projekat ukupne vrednosti oko 280 000 evra.

“Ušli smo u njega i verujemo da ćemo uspeti zahvaljujući humanosti da ga sagradimo, opremimo i damo na korišćenje deci i mladima sa poteškoćama u razvoju i Udruženju roditelja”Podrži me”Kosovska Mitrovica. Želimo da ovoj sigurno najugroženijoj kategoriji dece, mladih ljudi i porodica na Kosovu i Metohiji pomognemo u njihovoj svakodnevnoj borbi sa ovakvim velikim životnim problemima koji ih pritiskaju uz svu muku života na Kosovu i Metohiji” rekao je Arlov.

Pomoć možete donirati:

Republika Srpska putem žiro računa Odbora za pomoć KIM: 555-10000341964-45

Srbija i Kosovo i Metohija Dnevni centar”Podrži me”200-3058540101991-30

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments