• Početna>
  • Vesti>

Kulturna manifestacija „Moj Kolašin igra i peva“, 14. septembra u Zubinom Potoku.

Kulturna manifestacija „Moj Kolašin igra i peva“, održaće se u subotu, 14. septembra u Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku. 

Manifestacija „Moj Kolašin igra i peva“, koja se u Zubinom Potoku sa velikim uspehom održava po šesti put, okuplja čuvare izvornog stvaralaštva iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske…

Pored identitetskog karaktera, ova kulturna manifestacija kao nosilac srpske izvorne pesme i igre, naročitu pažnju posvećuje očuvanju starih instrumenata, narodnih običaja i zdravica.

Kolašinskoj publici predstaviće se Pevačka grupa „Grbalj“ iz Boke Kotorske, „Biseri Moravice“ iz Ivanjice, „Raspevani Zlatibor“ sa Zlatibora, „Ribnica“ iz Kraljeva, „Zavičaj“ iz Zlakusa, „Slavuj“ iz Sevojna, „Srnićanke“ iz Gornjeg Milanovca, kao i kulturno-umetnička društva „Štavalj“, “Pesme iz vika“, „Beli mugri“, kao i kulturno-umetnička društva sa Kosova i Metohije. 

“Pesma prati tradiciju i običaje u životu jednog naroda. Iskustvo generacija koncentrisano je u melodijama koje traju, koje su bile nagrađivane vekovima i koje su konačno preživele i do našeg vremena. Realizacijom ove manifestacije, želimo da okupimo pevačke grupe i društva koje će pokazati sve bogatstvo izvornog stvaralaštva krajeva iz kojih dolaze”, poručuju iz Doma kulture „Stari Kolašin“.

Manifestacija počinje u 14 časova.

Organizatori su Dom kulture “Stari Kolašin” i KUD “Mokra Gora”, a pokrovitelji Kancelarija za Kosovo i Metohiju i opština Zubin Potok.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još