• Početna>
  • Vesti>

FS Češke se ogradio od navijača sa natpisom “Kosovo je Srbija”

Savez i češka fudbalska reprezentacija odbacuju ponašanje grupe navijača, čeških državljana koji su navodno planirali da dronom razviju transparent “Kosovo je Srbija”, na fudbalskoj utakmici Kosovo–Češka u Prištini.

Zvaničnik Fudbalskog saveza Češke Mihal Jurman potvrdio je prištinskim medijima hapšenje grupe čeških državljana, navodeći da se radi o navijačima.

“Možemo potvrditi da je policija u blizini Prištine uhapsila grupu od osam čeških navijača, šest muškaraca i dve žene. Grupa je nosila dron, srpsku zastavu i transparent ‘Kosovo je Srbija'”, rekao je Jurman.

Dodao je da se Fudbalski savez Češke distancirao od ovih dela i rekao da politici nema mesta u sportu.

“Savez i češka fudbalska reprezentacija žele jasno da stave do znanja da odbacujemo takvo ponašanje navijača koji povezuje politiku sa sportom. Trenutno situaciju kontrolišu kosovska policija, češka policija i češka ambasada”, dodao je Jurman.

Kosovska policija je sinoć privela osmoro čeških državljana koji su navodno planirali da nad stadionom “Fadilj Vokri” podignu dron sa zastavom sa natpisom “Kosovo je Srbija”, preneli su elektronski mediji.

Grupa čeških navijača je prethodno obišla više srpskih sredina na Kosovu i Metohiji, gde je uručivala humanitarnu pomoć.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još