• Početna>
  • Vesti>

Porodice kidnapovanih i nestalih na KiM apeluju na međunarodnu zajednicu da rasvetli sudbine nestalih

Na međunarodni dan nestalih lica u Gračanici je održan protestni skup, na kome je prisustvovao veliki broj članova porodica kidnapovanih i nestalih Srba sa KiM.

Na skupu su po ko zna koji put ponovljeni zahtevi i apeli međunarodnoj zajednici i nadležnim institucijama da učine sve da se sudbina nestalih rasvetli.

Predstavnica Udruženja kidnapovanih i nestalih u Gračanici Silvana Marinković istaka je da je krajnje vreme da se nešto konkretno uradi, jer je od ratnih sukoba prošlo već 20 godina.

“Apelujemo na međunarodnu zajednicu da upotrebi sve informacije koje smo im dali, da ih izvade iz fijoke, da upotrebe informacije koje su oni prikupili i da se pomerimo sa mrtve tačke, a ne da smo još uvek na početku kao 1999 godine”, rekla je Marinković.

Književnik Ratko Popović rakao je da se od nastojanja za pravdom i istinom ne sme odustati.

“Nastojanja da se dođe do pravde su velika, značajna i podsticajna i od ovog čina nikada ne treba odustati”, kazao je popović.

Kod članova porodica je sve manje nade da su njihovi nestali još uvek živi, ali nema mirenja sa nerasvetljenim sudbinama njihovih najmilijih.

Mirjani Stojanović rodom iz Krajišta 1999. godine kidnapovan je otac u Lipljanu.

“Moj otac je bio bubrežni bolesnik i ne verujem da je živ, ali da makar znam gde mu je grob pa da mu upalim sveću, kaže Mirjana kroz suze i objašnjava da je njen otac bio tih i miran čovek i da nikad nikom zlo nije učinio.

Protestni skup u centru Gračanice održan je u organizaciji lokalne kancelarije Udruženja kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još