Počela izgradnja Dnevnog centra “Podrži me”

Nakon odobrenja nadzornog organa danas je počela izgradnja Dnevnog centra “Podrži me-9 januar” u Kosovskoj Mitrovici. Ovaj veliki projekat Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, namenjen je za 139 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju, je u izgradnji i biće završen do kraja ove godine.

Projekat koji će biti izgrađen u organizaciji Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, na humanosti lokalnih zajednica, institucija, preduzeća i humanih ljudi iz Republike Srpske, nekoliko preduzeća sa Kosova i Metohije i nekoliko opština iz Srbije biće poklon toj deci i Udruženju roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice.

“Još 01. decembra 2018. godine odlučili smo u Zvečanu na drugoj humanitarnoj akademiji 11. januara ove godine i obećali, da ćemo izgraditi nešto veliko i pokloniti toj deci i mladima, Kosovskoj Mitrovici i Kosovu i Metohiji.

Krenuli smo od nule i bez para za projekat veličine 631 m2, vredan do uselenja oko 280 000 plus novi troškovi opremanja.

Sakupili smo do sad oko trećine sredstava, 90.000 evra, od kojih smo obezbedili zemljište, projekat, građevinsku dozvoli i početak gradnje.

Veliku humanu pomoć smo dobili od RP INVEST 1980. Radoš Petrović iz Kosovske Mitrovice koji je izvođač radova centara, besplatno će izvoditi kompletne radove gradnje.

Pozivamo sve koji mogu i imaju humanosti u Republici Srpskoj, Kosmetu i Srbiji da pomognu.

Veliku pomoć očekujemo od kabineta predsednice Republike Srpske, vlade Republike Srpske i Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije”, saopštili su nam iz Odbora za pomoć i izgradnju ovog centra.

Svi koji žele pomoć mogu uplatiti na račun Odbora u Republici Srpskoj: 55510000341964-45 ili dinarski na Dnevni Centar”Kosovska Mitrovica:200-3058540101991-30.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još