• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Pojedini članovi Samostalne liberalne stranke prešlu u Srpsku; Rakić: Ne slušajte političare kojima je lični, iznad interesa naroda

Povodom saopštenja predsednika Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića nekim medijima, da Miroslav Ristić koji je kako je objavila Srpska lista prešao u tu stranku, danas je održana konferencija za novinare najvišeg rukovodstva Srpske, sa novim članovima, dosadašnjih Samostalne liberalne stranke (SLS).

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić istakao je da je Srpska lista demantovala danas “one koji su lažima pokušali da demantuju istinu koju je saopštila infromativna služba Srpske”.
Predsednik Srpske liste Goran Rakić istakao je da na predstojećim izborima nema mesta sprskom nejedinstvu i da “samo svi zajedno složno, jedinstveno, možemo ići dalje i možemo se izboriti za ostanak i opstanak srpskog naroda na ovim prostorima”. Rakić navodi da je to jedino moguće uz svoju državu i sledeći politiku predsednika Aleksandra Vučića.

” Iz tog razloga Srpska lista pozdravlja odluku Miroslava Ristića, dosadašnjeg direktora i člana Glavnog odbora SLS-a i Mladena Stankovića , predsednika Opštinskog dbora Gnjilane i člana glavnog, da se priključe Srpskoj kako bi svi zajedno na predstojećim vanrednim izborima uspeli da pokažemo da jedino složno, zajedno, jedinstveno možemo da se izborimo za opstanak svog naroda ovde i za ono što je najbitnije za bolju i sigurnu budućnost svih nas i naše dece. Na Kosovu i Metohiji nema mesta podelama jer ovo nije politika, nije posao, već obaveza prema našim potomcima i precima” rekao je predsednik Srpske. Rakić je naveo i da Slobodan Petrović, predsednik SLS-a ugrožava opstanak, kako je rekao, našeg naroda na ovim prostorima
Miroslav Ristić je na današnjoj konferenciji istakao da odluku koju je doneo je isključivo njegova, na koju niko nije uticao, da voli što je deo Srpske i da jeste bio direktor SLS-a.

“Oni sad mogu da pričaju da nisam, to se i očekivalo od njih. Prešao sam u Srpsku listu jer Srbi na Kosovu stvarno treba da budu deo jedne zajednice, pod jednim barjakom i da vode politiku predsednika Vučića koja je prava politika. Očekujem narednih dana pritiske od strane SLS-a. Izdržaću i ovo” rekao je Ristić.
Mladen Stanković, predsednik Opštisnkog odbora Gjilane i član Glavnog odbora SLS-a, napustio je takođe dosadašnju stranku i sada je deo Srpske liste.
“Ovde sam radi istine, Ristić je moj dosadašnji stranački kolega i na sastancima GO na koje je redovno dolazio ja sam ga oslovljavao sa gospodine direktore, i većina prisutnih i znam da jeste izabran” rekao je Stanković i dodao da ne zna da li je to bilo papirološki definisano i da ako do toga nije došlo, to nije Ristićeva krivica. Dodao je da nisu oni mogli da idu u Centralnu izbornu komisiju i to proveravaju, a da su ovlašćenja za to imale samo jedna ili dve osobe u starnci.
“Ja znam da je glasano. Iz poštovanja prema njemu istina je izuzetno važna” rekao je Stanković. Ističe da je danas zbog, kako navodi, samovolje jednog dela rukovodstva u Samostalnoj liberalnoj stranci , a zbog sudbonosno važnog trenutka za srpski narod i opstanak , te da pitanje opstanka i povratka mora da bude u saglasnosti sa zvaničnim Beogradom i nikako drugačije, sazvao sednicu Opštinskog odbora koji je jednoglasno podržao njegov predlog da se isključe iz stranke i daju podršku kandidatima Srpske liste na predstojećim parlamentarnim izborima.

” To je moja konačna odluka i dajem ostavku na svoja dva mesta u stranci i na mesto savetnika u Ministarstvu za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine”.
Goran Rakić, predsednik Srpske istakao je da će uvek svom narodu govoriti samo istinu kakva ona bila i poručio da ne slušaju političare kojima je lični interes ispred interesa naroda.

Podsetimo, predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović rekao je da je gnusna laž koju su preneli pojedini mediji je da je ‘direktor Samostalne liberalne stranke (SLS) Miroslav Ristić napustio SLS i prešao u Srpsku listu’ te da on nikada nije imao funkciju u SLS-u.

On je pozvao medije da pre nego što objave saopštenja Srpske ,provere te navode, a ne da prenose ” najgnusnije laži, klevete i pretnje, jer time pre svega ruše svoj kredibilitet” navodi u saopštenju Petrović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još