Đurić: Raspisivanje poternice za Radoičićem poslednji u nizu serije pritisaka na Srbe na KiM

Povodom raspisivanja lokalne poternice za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić koji u svom saopštenju ističe “da je ovo poslednji u seriji pritisaka na srpski narod u pokrajini”.

“Raspisivanje lokalne poternice za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem poslednji je u seriji pritisaka na srpski narod u pokrajini, i pokušaj da se politički delegitimizuje Srpska lista, čije je delovanje najveći trn u oku prištinskih separatista”, ističe direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je naglasio da “činjenica da je ova informacija obelodanjena na dan raspisivanja vanrednih izbora na Kosovu i Metohiji daće ton čitavoj predizbornoj kampanji, koja će očigledno biti takmičenje albanskih političkih aktera u šovinizmu i mržnji prema Srbima”.   

“Kosovsko pravosuđe, umesto da se bavi suzbijanjem verskog ekstremizma i dekonstrukcijom albanskih kriminalnih klanova, jedva čeka da po naredbi prištinskih kriminalnih bosova na sebe preuzme ulogu palice za političko razračunavanje”, ukazao je Đurić. 

Đurić smatra da je ovim potezom “prištinsko pravosuđe još jednom na najflagrantniji način pokazalo da je instrument u rukama albanskih političkih i kriminalnih struktura, i da je oruđe za antipravni linč Srba”. 

“Srbi na Kosovu i Metohiji će, uveren sam, i u predstojećem periodu, bez obzira na sve diverzije Prištine, ostati lojalni državi Srbiji i podržavati Srpsku listu kao najistrajnijeg garanta odbrane srpskih državnih i nacionalnih interesa u našoj južnoj pokrajini”, zaključio je Đurić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments