Brnabić: Nastavak dijaloga zavisi od taksi, ne izbora, sve je to farsa

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine nema veze sa mogućim izborima na KiM, već isključivo sa taksama, izjavila premijerka Ana Brnabić.

Ona je aktuelna politička dešavanja na KiM nazvala farsom.

Brnabić je tako, gostujući na TV Prva, odgovorila na pitanje kako će se eventualni izbori i politička previranja na KiM reflektovati na dalji dijalog Beograda i Prištine i kada se uopšte može očekivati njegov nastavak.

‘To je smešno, to je farsa. Zamislite da ja danas podnesem neopozivu ostavku, a u petak sazovem sednicu vlade. Šta je to drugo nego farsa”, upitala je Brnabić.

Naglasila je da je važno da država pruža podršku Srbima na KiM i da su oni u svakom trenutku bezbedni, kao i da se zna šta je naša državna politika i da se, istakla je Brnabić, svaki dan, kao što to radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jača kredibilitet Srbije.

Premijerka je podsetila da je pitanje KiM bilo zatvoreno za najveći broj svetskih sila koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i navela da više nije tako zahvaljujući naporima državnog vrha, predvodjenog Aleksandrom Vučićem, koji su učinjeni od 2014.godine do danas.

”Danas ponovo razgovaramo o KiM. Juče su predstavnici vlasti bili na sastanku sa onima koji su problem KiM ostavili kao zatvoreno pitanje i u čije vreme je to pitanje izmešteno iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju”, rekla je Brnabić i dodala da je u vreme bivše vlasti Priština dobila najveću potvrdu svoje nezavisnosti od Međunarodnog suda pravde što albanska strana stalno koristi kao argument.

”Situaciju koja je bila završena u korist Prištine, a na stoprocentnu štetu Srbije, preokrenuta je, a zahvaljujući Srpskoj listi danas su Srbi na KiM ujedinjeni i time snažniji”, zaključila je premijerka.

Izvor Tanjug/B92

Comments