Ostaje u pritvoru: Tužilaštvo u Skoplju odbacilo zahtev za oslobađanje Morine

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Skoplju odbilo je zahtev advokata bivšeg pripadnika tzv. OKV, Tomora Morine, za puštanje na slobodu.

Morinu je u prošlu sredu makedonska policija uhapsila po Interpolovoj poternici Srbije, koja ga sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništa na Kosovu i Metohiji, i njemu je određen pritvor do 30 dana.

Advokat Naser Raufi je za Radio Slobodna Evropa rekao da je zahtev za puštanje Morine na slobodu odbijen sa obrazloženjem da je “strani državljanin” i da postoji mogućnost od bekstva.

“Sada očekujemo od Beograda da preko Interpola dostavi dokaze koje ima u vezi sa zahtevom za izručenje Morine”, rekao je Raufi, koji je uveren da njegov klijent neće biti izručen Srbiji.

On je naveo da je danas posetio Morinu u skopskom zatvori i da je stanje njegovog klijenta “vema dobro”, a postupanje zatvorskih vlasti na “visokom niovu”.

Premijer Zoran Zaev rekao je da će u ovom slučaju poštovati zakon, a albanske političke stranke u toj zemlji su tražile puštanje Morine na slobodu.

Puštanje na slobodu bivšeg pripadnika tzv. OVK tražio je i kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, koji je rekao da Priština neće dozvoliti izručenje Morine Srbiji.

Izvor Blic

Comments