Kosovski fudbalski savez tvrdi da neće dozvoliti Trepči da igra u Srpskoj ligi

Kosovsku fudbalski savez neće dozvoliti FK “Trepča” iz Severne Mitrovice da u narednoj sezoni igra utakmice u Srpskoj ligi grupe zapad, rekao je za RTK2 program predsednik FS Kosova Agim Ademi.

Odmah posle vesti da će fudbalski klub ,,Trepča“ iz Severne  Mitrovice od naredne sezone igrati u višem rangu takmičenja, Srpskoj ligi – grupa Zapad, saopštenjem, ali i dopisom UEFA-i oglasio se i fudbalski savez Kosova, u kojem se ističe da to neće dozvoliti. Navedenu konstataciju za RTK2 potvrdio je i predsednik kosovskog fudbalskog saveza Agim Ademi koji je istakao da će ostati pri ranije izrečenom stavu.

„Mi smo kao federacija otvoreni za sve srpske klubove sa teritorije Kosova. Ako to bude neka Trepča sa teritorije Srbije onda će ona moći da igra Srpsku ligu. Ovde ona to neće moći, siguran sam u to i mi to nećemo dozvoliti. Ja sam izdao sve naredbe, obavestio policiju, reagovao sam i kod UEFA-e i siguran sam da i ona to neće dozvoliti. Par puta sam pričao i sa predstavnicima srpske fudbalske federacije u okviru UEFA-e i verovatno će da se nađe neko rešenje“, rekao je Ademi.

Predsednik kosovske fudbalske federacije se osvrnuo i na nedavno gostovanje ekipe Feronikla u Bratislavi, u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem je kosovska ekipa poražena sa 2-1, dok su sa tribina navijači Slovana vređali fudbalere Feronikla.

„I ovoga puta smo imali mešanje politike i sporta, što mislim da nije dobro. Doček ekipe je bio dobar, ali smo sa tribina imali vređanja i različite parole, a stadion nije mesto za to. Siguran sam da će UEFA reagovati, jer je klub iz Bratislave i pre utakmice bio upozoren na moguća dešavanja“, naglasio je predsednik fudbalskog saveza Kosova Agim Ademi.

Revanš susret drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Feronikla i Slovana biće odigran u utorak od 18 časova na stadionu ,,Fadilj Vokri“ u Prištini.

Izvor: RTK2

Comments