Spasić: EU da zabrani Haradinaju političko delovanje

Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM Simo Spasić pozvao je danas predsednika i premijerku Srbije da od državnika Evropske unije zatraže da zabrane političko delovanje Ramušu Haradinaju.

Spasić navodi da je Haradinaj terorista i ratni zločinac, a da se u praksi pokazalo da međunarodni predstavnici mogu da utiču i zabrane političko delovanje onima za koje se posumnja da su imali ratnu prošlost.

On navodi da porodice kosmetskih žrtava ne očekuju da će Specijalni sud za zločine OVK u Hagu uhapsiti i osuditi Haradinaja, Spasić ističe da je njegovo političko delovanje pogubno za mir i stabilnost u regionu i da je nepravedno da obavlja bilo kakvu političku dužnost.

“Oni koji hoće mir, stabilnost, slobodu, prosperitet ne mogu i ne smeju podržati ulogu pregovarača jednom takvom teroristi i zločincu kao što je Ramuš Haradinaj. Zato moramo podići glas u ime srpskih i kosmetskih žrtava, koje su do dana današnjeg ostale bez pravde i prava”, navodi se u saopštenju predsednika Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM Sime Spasića.

Izvor: TV MOST(saopštenje)

Comments

Pročitaj još