• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Albanski mediji nastavljaju psihološki rat

Foto: Srpska lista

“Albanski mediji nastavljaju psihološki rat protiv srpskog naroda na severu Kosova i Metohije sa ciljem zastrašivanja i pripreme novih nasilnih akcija protiv slobodomislećih i uglednih građana” ističe se u saopštenju Srpske liste.

“Podsećamo da je slična medijska kampanja u albanskim medijima prethodila pogromu koji je sproveden nad Srbima 17. marta 2004. godine u kome su stradale desetine srpskih sela i zaseoka, srpske svetinje i koji je definitivno uništio mogućnost povratka raseljenih Srba, kao prilikom nedavnih dešavanja i jednostranih nasilnih akcija Prištine na severu” dodaje se u saopštenju.

“Crtanje mete na čelo uglednih građana i njihovih porodica i objavljivanje fotografija njihovih porodičnih kuća koje su nastale kršenjem zakona koji garantuje pravo na privatnost građana, albanski mediji, a pre svih javni servis Prištine, kreirali su listu za odstrel i javni poziv na linč” dodaje se u saopštenju.

“Istovremeno ovaj javni servis, koji svojim novcem plaćaju i Srbi sa Kosova i Metohije, nijednom do sada nije objavio priču o zločinima protiv srpskog naroda, ali ni o terorizmu koji narasta na Kosovu i Metohiji, a o čemu svi zapadni mediji pišu godinama. Očigledno su urednici ovaj naručeni tekst objavili kršeći sve norme i pravila struke, ali je mnogo opasnije to što su na ovakve tekstove prećutali OEBS i ostale međunarodne organizacije koje su u obavezi da vrše monitoring rada medija” navodi se u saopštenju.

Srpska lista pozvala je građane da ne nasedaju na provokacije i budu uzdržani.

“Srpska lista poziva građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije. Svako živo biće, pa i Srbi na Kosovu i Metohiji, imaju pravo da žive u slobodi i miru. Našu slobodu i mir su u obavezi da štite KFOR i ostale međunarodne organizacije, a ukoliko to ne budu želeli pozivamo našu državu da u skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića zaštiti srpski narod na Kosmetu” stoji u saopštenju.

“Očigledno je da se usijanim glavama u Prištini nije svidelo uspostavljanje novog nivoa poštovanja i saradnje naše zemlje i Republike Francuske pa pokušavaju da jednostranim potezima stvore novu realnost na Kosmetu” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Podsećamo da su ranije albanski mediji objavili puna imena i prezimena osoba za koje su saznali da navodno učestvuju u krijumčarenju, na spisku ovog medija je ukupno sedam osoba, uglavnom iz Leposavića i Zubinog Potoka, a preneo je potal Kossev.

Naime prema izvorima Radija Kosovo, krijumčari se preko ilegalnih puteva kroz mesta Šarpelj i Tresava u Leposaviću, ali i kroz selo Banjska u Zubinom Potoku, navode i otkrivaju da se najviše krijumčari posle osam sati uveče.

Krijumčarena roba nije međutim samo za Sever Kosova, već kroz sela Čabra, Bistrica i druga, ulaze i na teritoriju Južne Mitrovice i dalje se distribuiraju širom Kosova.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica (saopštenje),Kossev

Comments

Pročitaj još