• Početna>
  • Vesti>

Popović položio kamen temeljac za proširenje OŠ „Kralj Milutin“


Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović položio je danas kamen temeljac za izgradnju aneksa OŠ „Kralj Milutin“ u Gračanici.
Projekta predviđa izgradnju četiri učionice, renoviranje podova, opremanje učionica, rekonstrukciju fiskulturne sale, postavljanje mokrog čvora i stolarije i ugradnju grejanja. Sredstva za ovaj projekat obezbeđena su iz lokalnog budžeta u visini od 330.000 evra, a prema dinamičkom planu radovi bi trebalo da traju tri meseca.
Prema rečima predsednika Opštine Gračanica Srđana Popovića ulaganjem u obrazovanje i izgradnjom škola, ulažemo u budućnost i u opstanak na Kosovu.
„Želimo da stvorimo najbolje uslove za školovanje našoj deci, želimo da ulažemo u obrazovanje jer na taj način ulažemo u naš opstanak ovde. U Osnovnoj školi „Kralj Milutin“ funkcionišu i dve srednje škole, sa preko 1100 učenika, a ovim proširenjem dobiće adekvatne uslove. Početkom naredne godine biće završen i Srednjoškolski centar u Lapljem Selu i na taj način rasteretićemo objekte“, kazao je Popović.
Popović je istakao da je početak današnje igradnje rezultat dogovora direktora škola.
„Na sastanku prošle godine ukazali su da im je neophodan prostor. Mi smo izašli u susret i ovo je rezultat tih naših razgovora. Očekujem da će sve biti gotovo pre početka školske godine“, rekao je Popović.
Zajedno sa predsednikom Popovićem kamen temeljac položili su učitelj u OŠ „Kralj Milutin“ Ljubomir Maksimović i direktor Medicinske škole Miodrag Živić.
„Nedostajao nam je prostor i puno nam znači za bolju edukaciju naše dece. Ovde je i Građevinsko-saobraćajna škola, radili smo u tri smene i dodatne učionice će rasteretiti nastavu“, kazao je direktor Medicinske škole.
„Srećan sam što ćemo dobiti školski prostor, nadam se da će se rađati više dece i da će u ovoj školi njihov broj biti dupliran. Koreni obrazovanja su gorki, ali su zato plodovi slatki, jer ako nema obrazovanja ovde, onda neće biti ni našeg opstanka. Ovo je veliki dan i hvala Opštini Gračanica za sve što čini“, kazao je učitelj Ljubomir Makismović.
Današnjem polaganju kamena temeljca prusustvovali su i direktori opštinskih odeljenja, učitelji i nastavnici OŠ „Kralj Milutin, kao i profesori dve srednje škole koje funkcionišu u ovom obrazovnom objektu.

Izvor: RKM saopštenje

Comments

Pročitaj još