• Početna>
  • Vesti>

Vučić o istrazi ubistva Ivanovića, snabdevanju, poseti KiM…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija u narednih dan ili dva uspeti dodatno da snabde robom široke potrošnje prodavnice na KiM.

Kako je rekao, to nije uvek lako i jednostavno, ali veruje da će Srbija obezbediti, ne samo da naši ljudi ne budu gladni i žedni, već da imaju normalan i pristojan život.

“Posebno sam zadovoljan zbog činjenice da smo u prethodnih nekoliko dana uspeli, a nadam se da ćemo u narednih dan ili dva dodatno uspeti da snebdevo robom široke potrošnje prodavnice širom KiM”, istakao je Vučić.

Razmatramo uvođenje kontramera Prištini

Predsednik Srbije je rekao i da se razmatra uvođenje kontramera Prištini zbog otežanog snabdevanja životnim namirnicama na KiM, a biće objavljene, kaže, nakon razgovora sa predstavnicima srpskog naroda sa KiM.

Vučić je na pitanje da li se razmišlja o kontramerama koje su ranije bile najavljene, rekao da se razmišlja o tome svakoga dana, ali da je preče bilo da se najpre obezbedi roba za Srbe sa severa KiM.

“Za nas je od presudnog značaja bilo da obezbedimo više robe u prodavnicima i nadam se ste mogli da vidite juče i prekjuče više robe nego prethodnih dana. Znači, negde je nešto ”s neba došlo”, naveo je Vučić.

Dodaje da ne želi da stiče političke poene tako što će Srbija žestoko rečima nekog da napada, a time bi se, istovremeno, smanjila šansa za opstanak Srba na KiM.

“Moja je briga narod na KiM”, naglasio je predsednik.

Naši nadležni organi nastaviće sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića

Predsednik  Vučić  je primetio da su pitanja koje je pre nekoliko dana postavio u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića izazvala nervoznu reakciju političkih predstavnika u Prištini, ali i nekih u Beogradu, i da to, kaže, govori da su ta pitanja pogodila “pravo u sredinu”.

“Naši nadležni organi nastaviće sa sprovođenjem istrage o ubistvu Olivera Ivanovića i verujem da ćemo doći do novih informacija”, rekao je predsednik. 

Prema njegovim rečima, albanski tužilac je dao najtačniji odgovor, najprecizije je rekao dokle su stigli.

Tužilac u Prištini je izjavio da nema nijedan dokaz za podizanje optužnice za ubistvo Ivanovića.

Na KiM u septembru ili oktobru

Vučić je rekao da se sprema da ide na KiM u septembru ili oktobru.

“Kada ću na Kosovo? U septembru ili oktobru, kad budemo mogli da pokažemo šta smo uradili iz investicionog programa za Kosovo, a do tada ćemo uspevati da snabdevamo ljude, da popunimo rafove i obezbedimo im opstanak na ognjištima”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle susreta sa osnovcima sa severa KiM.

Kako je dodao, voleo bi da ta poseta bude u septembru.

“Ali, biće septembar ili oktobar”, rekao je on.

Mali, prolazni nesporazum sa Sofijom

Vučić je izrazio uverenje da će se Srbija i Bugarska, nakon varnica koje su se pojavile, ubrzo vratiti na staze odličnih odnosa i sam će se, ističe, pobrinuti za to.

Vučić je, upitan koji je njegov stav na varnice koje su se javile na liniji Beograd-Sofija, odnosno Dačić – Borisov, podsetio da je Bugarska priznala nezavisnost Kosova i da su tu naše razlike, a za sve ostalo smatra da imamo dobre odnose, koje ćemo, kaže, i dalje graditi.

„Smatram ovo malim prolaznim nesporazumom“, podvukao je on.

Sledeće nedelje, kako je najavio, razgovaraće sa bugarskim predsednikom i premijerom, Plamenom Radevom i Bojkom Borisovom.

„Lično ću se postarati da u što skorije vreme, ako to prihvate bugarski predsednik i premijer, vratimo odnose na staze odličnih veza“, istakao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još