Mihajlović: Zabrana ulaska srpskim zvaničnicima pokazuje potpunu nespremnost Prištine na dijalog

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da zabrana ulaska srpskim zvaničnicima na teritoriju Kosova i Metohije pokazuje potpunu nespremnost Prištine da dijalogom rešava probleme između Srba i Albanaca i time doprinese većoj stabilnosti u regionu.

– Od Prištine smo videli do sada zabrane prometa hrane, lekova, šrampe, sada su zamislili da zabranjuju i kretanje ljudi, u ovom slučaju srpskih zvaničnika. I šta su tim potezima postigli – samo su proizveli više nestabilnosti, rast nepoverenja i veći broj mladih ljudi koji će poželeti da svoju budućnost vide van ovog regiona – navela je sinoć Mihajlovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je ocenila da je apsurdno da, dok s jedne strane, čine sve da podignu barijere unutar regiona, prištinski političari obilaze evropske prestonice tražeći viznu liberalizaciju.

– Svima je jasno da je Priština uvodeći takse krenula pogrešnim putem jer su zabrane i barijere suprotne svemu čemu region i EU teže, jer ne mogu da proizvedu stabilnost i razvoj, već samo stagnaciju i sukobe. Zato je krajnje vreme da posle niza destabilizujućih poteza Priština počne da ukida barijere koje je uvela i vrati se dijalogu – navodi Mihajlovićeva.

Izvor Blic

Comments