Ćaljaj sa rukovodiocima policijskih direkcija

Povodom nedavnih događaja na severu Kosova, generalni direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj održao je danas u Prištini sastanak sa rukovodiocima policijskih direkcija, u cilju koordinacije aktivnosti i obezbeđivanja sigurnosti za građane.

Sastanku su prisustvovali regionalni komandiri Mitrovica Sever i Jug, regionalni zamenici komandira, šefovi operacija, načelnici regionalnih istraga, načelnici jedinica za brzo reagovanje, komandiri određenih policijskih stanica i komandiri za administrativne prelaze Brnjak i Jarinje. 

“Svrha ovog sastanka bila je koordinacija policijskih akcija u vezi sa nedavnim događajima na severu Kosova, saradnja i koordinacija aktivnosti regionalnih policijskih uprava, granične policije i drugih jedinica kako bi se obezbedila sigurnost svim građanima, uz garantovanu punu funkcionalnost u sprovođenju zakona” – navodi se u policijskom saopštenju. 

Na sastanku je naglašena važnost izvršavanja dužnosti na profesionalan način kako bi se održao red i mir, i garantovalo slobodno kretanje bez ugrožavanja sigurnosti građana ili policijskih službenika prilikom izvršavanja zakonskih policijskih dužnosti.

Sastanak je rezultirao zalaganjum na angažovanju i posvećenosti od strane svih prisutnih, kako bi se ispunile policijske dužnosti i obaveze, koje su u interesu građana, navedeno je u saopštenju. 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još