Đurić: Dve godine rada Vlade Srbije – dve godine sveobuhvatne podrške srpskom narodu na KiM

Danas se navršavaju dve godine mandata aktuelnog saziva Vlade Srbije na čijem čelu je premijerka Ana Brnabić. Direktor Kancelarije za Kosovo i Netohiju Marko Đurić okarakterisao je taj period kao vreme najsveobuhvatnije podrške srpske Vlade narodu na Kosovu i Metohiji.

Saopštenje Marka Đurića, prenosimo u celosti.

“Dve godine rada Vlade Srbije u ovom sazivu, biće zasigurno u istoriji opisivane kao važna prelomna tačka, u kojoj je Srbija, nakon godina političkih i ekonomskih poraza pod DOS-ovskim vlastima, a onda i mukotrpnog oporavljanja i stabilizacije države u narednom periodu, počela da se snažno uspravlja i poprima obrise dobro uređene i moderne zemlje koja ide napred.

Uspeh Vlade Srbije nije stvar subjektivnog utiska, već činjenica koju egzaktno potvrđuju ekonomski i socijalni pokazatelji, nivo inostranih investicija, pad nezaposlenosti, modernizacija infrastrukture…

Uz stalnu i za vladu suštinski značajnu podršku predsednika Aleksandra Vučića, predsednica vlade Ana Brnabić i članovi vlade su u prethodnom dvogodišnjem periodu veoma uspešno, posvećeno i srcem pokazali kako se vodi jedan za Srbiju uspešan i odličan tim. Hvala Ani i svim kolegama na stalnoj i nesebičnoj podršci za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Smatram svojom obavezom prema građanima Srbije da na današnji dan skrenem pažnju na činjenicu da je tokom mandata ove vlade i zahvaljujući zalaganju svih njenih članova, kao i složnom delovanju sa drugim institucijama, pružena najveća i do sada najsveobuhvatnija podrška srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Srbija je postigla značajne rezultate u borbi za zaštitu srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji i uspela da pokrene najveći investicioni ciklus u južnoj pokrajini u poslednjih nekoliko decenija.

Nastavićemo da se svi kao jedan i dalje borimo za naš narod i naše interese u svakom delu naše zemlje, posebno uključujući žitelje Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija.”

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments