• Početna>
  • Vesti>

Specijalno tužilaštvo RK: Fotografija Flore Brovine ne dokazuje silovanje

Specijalno tužilaštvo Republike Kosova (STRK) obaveštava javnost da je nakon što je poslanica Flora Brovina pokazala fotografiju sa prikazom navodnog čina silovanja , pokrenuta istraga na osnovu njene tvrdnje da ova fotografija dokazuje silovanje žene od strane srpskih vojnika tokom rata na Kosovu, piše Koha.

U saopštenju za javnost kaže se da je fotografija poslata na ekspertizu u Kosovsku agenciju za sudsku medicinu, koja je utvrdila da je sporna fotografija štampana u koloru, u A4 formatu i da nema podataka o poreklu fotografije niti naznaka o tome gde se štampala. 

“Ova fotografija je upoređena sa drugom fotografijom iz interneta i ustanovljeno je da je isti događaj predstavljen u obema fotografijama”, navodi se u izjavi. 

Na osnovu podataka iz ekspertize i drugih dokaza dobijenih tokom istrage, Specijalno tužilaštvo Republike Kosovo je zaključilo da je fotografija koju je predstavila poslanica Brovina vadjen sa interneta i da nema nikakve veze sa slučajem seksualnog nasilja tokom rata na Kosovu. 

Izvor: Koha, Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kosova post

Comments

Pročitaj još