• Početna>
  • Vesti>

Bez kvoruma za diskusiju o Međunarodnom tribunalu za Srbiju, Kurti kritikuje Veseljijevu ideju

Lider Samoopredeljenja, Albin Kurti, optužio je predsednika kosovske skupštine, Kadrija Veseljija da inicijativom za Međunarodni tribunal za Srbiju pokušava da skrene pažnju javnosti sa Specijalnog suda i ideju kritikovao zato što se njome oduzima nadležnost za ratne zločine kosovskim sudovima.

„Nije njemu briga Tribunal koji nam nedostaje već onaj Specijalni koji nam je višak. Dakle, nije mu namera da donese pravdu za naše žrtve i kaznu za srpske kriminalce (zato što je imao 20 godina da ovo uradi dok je imao u vlasništvu džakove sa informacijama za koje je tvrdio da je SHIK uspeo da uzme Srbiji). Ne, on nastoji da se suprotstavi Specijalnom sudu koji su oni sami doveli 3. avgusta 2015, sa neviđenim pritiskom na njihove poslanike“, napisao je Kurti na svom Fejsbuk profilu.

Kurtijeva reakcija dolazi nakon današnjeg poziva Veseljija „braći“ iz LDK i Samoopredeljenja da podrže „formiranje Tribunala za genocid i srpske zločine na Kosovu“.

„Na kraju pozivam braću iz LDK i Samopredeljenja, da bi bilo dobro da budete u sali kada se glasa. Ovo je već izglasano, ali je dobro da i vi budete u sali, da glasamo zajedno“, rekao je Veselji na današnjoj sednici Skupštine Kosova na kojoj je trebalo diskutovati o njegovoj inicijativi za „formiranje“ Međunarodnog tribunala za Srbiju.

Ipak, kako javlja Koha, današnja sednica nije nastavljena upravo zbog nedostatka kvoruma zbog bojkota sednice od strane LDK i Samoopredeljenja.

Sam pokret Samoopredeljenje izneo je pre neki dan sopstvenu ideju kako da se Kosovom bavi navodnim ratnim zločinima i genocidom Srbije, a koja podrazumeva formiranje Instituta za istraživanje ratnih zločina.

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još