• Početna>
  • Vesti>

Gradonačelnici opština sa srpskom većinom sa juga KiM uputili čestitke

Foto: Srpska lista

Gradonačelnici opština sa srpskom većinom sa juga Kosova i Metohije uputili su čestitke izabranim gradonačelnicima na severu Kosova.

“U ime opština Gračanica, Štrpce, Ranilug, Klokot, Novo Brdo i Parteš, kao i u ime svih građana naših opština upućujemo čestitke predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, ali i gradonačelnicima Zoranu Todiću, Vučini Jankoviću i Srđanu Vuloviću na impresivnom rezultatu lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije” ističe se u saopštenju.

“Vaša i naša pobeda je odraz jedinstva srpskog naroda, ali i primer za sve Srbe na Kosovu i Metohiji koji je ključ za opstanak na ovim prostorima.
Isto tako, ovo je poraz svih onih snaga, okupljenih oko opozicije, koje su pozivale na bojkot sa namerom da se oslabi srpski narod, i na čelo srpskih opština dovedu Albanci” dodaje se u saopštenju.

Oni ističu da se uprkos raznim problemima, poverenje koje srpski naroda nije poljuljalo.

Pokazalo se da svi napadi na srpski narod i Srpsku listu, poput pokušaja otimanja Trepče, aneksije severne Kosovske Mitrovice, uvođenja anticivilizacijskih taksi, čak ni montirani procesi protiv potpredsednika Milana Radoičića ne mogu da ugroze srpsku slogu i poljuljaju poverenje koje srpski narod daje Srpskoj listi.

“Zahvaljujući snažnoj podršci predsednika Aleksandra Vučića, direktora Marka Đurića i naše Vlade Srbije, srpski narod će nastaviti da se hrabro bori za svoj miran i prosperitetan život na Kosovu i Metohiji” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović
Gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić
Gradonačelnik Raniluga Vladica Aritonović
Gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović
Gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović
Gradonačelnik Parteša Dragan Petković

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još