Đurić: Dokument koji je usvojio prištinski parlament je klevetnički

“Rezolucija prištinskog parlamenta o navodnom genocidu Srbije na Kosovu i Metohiji je klevetnički dokument, i plod je panike onih koji su suočeni sa optužbama za sopstvene zločine”, rekao je obraćajući se saopštenjem direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Ovaj propagandni pamflet potpuno previđa istinu o tome ko je pokrenuo kampanju terora i zločina nad civilima na Kosovu i Metohiji, i trebalo bi da posluži kao smokvin list kojim pravi zločinci pokušavaju da sakriju sopstvenu sramotu i odgovornost za počinjena zlodela. Mnogi od onih koji grade konstrukciju o nekakvom genocidu nad Albancima i sami na rukama nose tragove krvi srpskih stradalnika, i svaki pomen genocida na Kosovu i Metohiji je verovatno podsvesni odjek njihove nečiste savesti. Njihov takozvani državotvorni projekat suštinski je zasnovan na ideji etnički čistih teritorija i istrebljenja svih onih koji se nađu na putu ostvarenja sna o velikoj Albaniji, ali taj san će uskoro, siguran sam, snevati u zatvorskim ćelijama”,stoji u saopštenju koje je Kancelarija za kosovo i metohiju prosledila medijima.

Civilizovan svet neće biti spreman da saučestvuje u prikrivanju i zataškavanju njihovih zlodela, a trenutak kada će biti prepušteni sami sebi i sopstvenoj krivici i sramoti je veoma blizu,rekao je na kraju Đurić

Izvor RKM(saopštenje)

Comments