• Početna>
  • Vesti>

Lazić: Podrška predsednika Vučića presudna za opstanak zdravstvenih ustanova na KiM

Direktor KBC Priština-Gračanica, prof.dr Bratislav Lazić rekao je za RTV Gračanica da podrška predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Kancelarije za KiM, Ministarstva zdravlja Srbije je presudna za opstanak zdravstvenih ustanova na KiM.

“Predsednik Aleksandar Vučić, Kancelarija za KiM, resorno ministarstvo pomaže naše zdravstvene ustanove na KiM i zahvaljujući toj podršci mi istrajavamo i opstajemo. Od kako su uvedene takse na KiM na robu iz centralne Srbije i Bih , snabdevanje lekovima KBC Priština-Gračanica je zadovoljavajuće i ne postoji trenutno bojazan od nestašice lekova, a tako je jer dobijamo potpunu podršku Srbije i to nam mnogo znači. Trenutno ima dovoljno lekova i nadam se da će tako i ostati, da neće biti problema, jer postoje poteškoće i sada, ali uspevamo da obezbedimo sve što je potrebno. Dokaz tome je da redovno radimo hiruške intervencije, porođaje i pružamo potpune zdravstvene usluge našim pacijentima”, kazao je Lazić za RTV Gračanica.

Što se tiče izgradnje bolnice u Gračanici, Lazić kaže da će se uskoro početi sa radovima.

“Kao što je i obećano , Gračanica će dobiti bolnicu. Uskoro će se početi sa izgradnjom, sve ide u pozitivnom smeru, trenutno se priprema sve što je neophodno da bi se ovaj projekat, koji je od kapitalne važnosti sproveo”.

Izvor: RTV Gracanica

Comments

Pročitaj još