• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Nastavlja se izgradnja vodovoda za četiri sela

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović potpisao je danas u Lepini sa predstavnikom Regionalne kompanije „Vododovod“ memorandum o nastavku izgradnje vodovoda za Lepinu, Skulanevo, Radevo i Suvi Do. Meštani bi vodu iz novog vodovoda trebalo da dobiju do kraja godine.

U ova četiri sela u opštini Gračanica prošle godine izgrađena je prva faza vodovoda, odnosno glavna vodovodna mreža, čiju je realizaciju finansirala Vlada Švajcarske uz pomoć Regionalne komapnije vodovoda iz Prištine.

U cilju dalje realizacije ovog projekta i završetka izgradnje vodovoda, predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović danas je u Lepini sa generalnim direktorim Regionolnog vodovoda „Priština“ Ilirom Abdulahom potpisao memorandum o razumevanju, koji predviđa izgradnju druge faze vodovoda, odnosno povezivanje šahti domaćinstava sa glavnom linijom.

Lepina, Radevo, Skulanevo i Suvi Do do sada nikada nisu imali vodosnabdevanje pijaćom vodom, meštani su koristili bunare u svojim dvorištima, ali ta voda nije bila tehnološki ispravna za piće.

Prema rečima predsednika Opštine Gračanica Srđana Popovića izgradnjom vodovoda rešiće se njihov decenijski problem i meštani će dobijati ispravnu i zdravu vodu.

„Već nekoliko meseci radimo na ovom projektu i sve ovo je deo politike opštinskog rukovodstva koji podrazumeva ravnomerno ulaganje i razvoj svih mesta u opštini Gračanica. Memorandum koji smo potpisali omogućiće nastavak izgradnje druge faze vodovoda u ova četiri sela. Realizacija će vrlo brzo krenuti, a naši stanovnici će do kraja godine imati kvalitetnije usluge i kvalitetniju vodu“, kazao je Popović.

Generalni direktor Regionalne kompanije „Vodovod“ iz Prištine Ilir Abdulah istakao je da je projekat nastavljen zahvaljujući dobroj saradnji te kompanije i lokalne samouprave. Potvrdio je da bi građani vodu za piće trebalo da dobiju do kraja godine.

Prema potpisanom sporazumu nastavak izgradnje vodovoda finansiraće i opština Gračanica zajedno sa Regionalnom kompanijom „Vodovod“ iz Prištine u visini od 45% iznosa nakon sprovedene tenderske procedure. Projektovana vrednost druge faze vodovoda je 130.000 evra.

Izvor: RTV Gračanica / Opština Gračanica

Comments

Pročitaj još