Danas glasački listići, kampanja od 13. do 17. maja

Redosled kandidata na glasačkim listićima za izbore za predsednike četiri opštine na severu KiM biće određen danas, a zatim sledi sastavljanje biračkog spiska i kampanja koja će trajati od 13. do 17. maja.

To je za “Novosti” potvrdio srpski član Centralne izborne komisije Stevan Veselinović, koji kaže da su za izbore zakazane za 19. maj do sada potvrđeni kandidati tri politička subjekta – Srpske liste, Demokratske partije Kosova Hašima Tačija i Samoopredeljenja.

Veselinović podseća da je Panel za žalbe odbio da uvaži zahtev članova CIK iz Samoopredeljenja da ne prihvate kandidaturu predstavnika Srpske liste.

Predstavnici Srba sa KiM naglašavaju da je namera članova CIK iz pokreta Samoopredeljenja bila da diskredituju Srpsku listu sa ovih izbora, jedinu srpsku političku partiju, kako bi makar i sa minimalnim brojem birača, albanski kandidati preuzeli vlast u većinskim srpskim opštinama.

“Srpska lista je jedina srpska partija koja je predložila svoje kandidate za predsednike opština i to – Gorana Rakića za severni deo Kosovske Mitrovice, Zorana Todića za Leposavić, Vučinu Jankovića za Zvečan i Srđana Vulovića za Zubin Potok”, naveo je Veselinović.

Izvor: T a n j u g-TV Most

Comments

Pročitaj još