• Početna>
  • Vesti>

Vaskršnja liturgija u hramu Svetog Save u južnom delu K. Mitrovice

U delimično obnovljenom hramu Svetog Save u južnom delu Kosovske Mitrovice Vaskršnju liturgiju služio je sveštenik Nenad Stojanović. U prisustvu vernika među kojima je bilo mnogobrojne dece pročitana je Vaskršnja poslanica patrijarha Irineja, a zatim je usledilo i pričešće na najradosniji praznik Vaskrs.

“Da ste živi i zdravi mnogo godina, da slavite još mnogo godina Vaskrs i sve praznike, da vam godina bude blagoslovena i svakom dobro Bog darivao. Srećan praznik i Hristos Vaskrse”, poručio je prisutnim vernicima sveštenik Stojanović.

Sveštenik Nenad Stojanović i njegova porodica jedini su Srbi u južnom delu Kosovske Mitrovice, gde žive isključivo Albanci.

Marta 2004. godine sudbinu više od 35 oskrnavljenih i uništenih crkava i manastira na KiM doživeo je i hram Svetog Save u južnom delu Kosovske Mitrovice. Smatra se da je ova monumentalna građevina bila jedna od najlepših sabornih crkava na KiM.

Hram Svetog Save i Parohijski dom u kojem živi sveštenik Nenad Stojanović sa svojom porodicom i dalje je opasan bodljikavom žicom uz stalno prisustvo pripadnika Kosovske policijske službe.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još