• Početna>
  • Vesti>

Na lokalnim izborima na severu Kosova Srpska lista, DPK i Samoopredeljenje

Tri politička subjekta prijavila su svoje kandidate za predsednike četiri opštine na severu KiM, na vanrednim izborima zakazanim za 19 maj, saopšteno je iz Centralne izborne komisije u Prištini.

Kandidate su prijavili Srpska lista, zatim Demokratska partija Kosova i pokret “Samoopredeljenje”.

U ponoć je istekao rok za prijavu kandidata, a iz Kancelarije za registraciju i potvrđivanje političkih partija, podneće CIK-u preporuku za svakog od predloženih kandidata.

U Kancelariji za registraciju za RTS kažu da su kandidati Srpske liste – Goran Rakić za severnu Kosovsku Mitrovicu, Vučina Janković za Zvečan, Srđan Vulović za Zubin Potok i Zoran Todić za Leposavić.

Demokratska partija Kosova predložila je Gondžije Čauši za severnu Kosovsku Mitrovicu, Ilira Pecija za Zvečan, Hisena Mehmetija za Zubin Potok i Šaćira Hetemija za Leposavić.

Pokret “Samoopredeljenje” kandidovao je Erdena Etićija za severnu Kosovsku Mitrovicu, Avdija Pecija za Zvečan i Liridonu Kahrimani za Zubin Potok.

Vanredne izbore za predsednike četiri opštine na severu Kosova raspisao je kosovski predsednik Hašim Tači nakon što su u novembru prošle godine predsednici opština severna Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić podneli ostavke.

Oni su tako reagovali na odluku kosovske vlade da uvede taksu od 100 odsto na srpske proizvode.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još