Srbi sa KiM nastavili pešice za BG, iz Kraljeva ka Čačku

Grupa Srba sa Kosova i Metohije koja se uputila pešice ka Beogradu, nastavila je danas put iz Kraljeva ka Čačku, kako bi prisustvovali velikom narodnom skupu koji će biti održan 19. aprila u okviru kampanje “Budućnost Srbije” i pružili podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Načelnik Raškog okruga Nebojša Simović ispratio je Srbe sa KiM, i poželeo im srećan put za Beograd i ujedno pozvao sve Kraljevčane, meštane Raškog okruga da 19. aprila krenu za glavni grad Srbije na skup na kojem će govoriti predsednik Republike.

Kako je rekao, na tom velikom skupu daće podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i politici koju vodi i dodao da sve problem treba rešavati kroz institucije sistema, na slobodnim izborima neka pobedi ko je najbolji, a aktuelna vlast je pokazala da zna i ume da vodi Srbiju.

Srbin sa KiM Nenad Georgijev izrazio je zadovoljstvo gostoprimstvom i podrškom koju su dobili juče u manastiru Žiča gde ih je dočekao veliki broj žitelja tog kraja, zahvalio im kao i načelniku Raškog okruga, a posebno na tome što su im se pridružila još dva člana, meštana Kraljeva, koja će pešice sa njima nastaviti put Beograda.

Idemo ka Čačku, veliku motivaciju nam je dao jučerašnji prijem građana u Žiči i njihova podrška, rekao je Gerorgijev.

„Drago nam je što su još dva momka sa nama i idemo na veliki skup u Beograd da damo podršku našem predsedniku Aleksandru Vučiću“ rekao je Dejan Marjanović iz Leška.

Iz Kraljeva se grupi sa KiM pridružio Dragan Djuričić koji je naveo da je motivacija bila i ta da da podršku ljudima iz srca Srbije, sa Kosova i Metohije, a njegov imenjak Dragan Babić, takođe iz Kraljeva je dodao da je motivacija ta da se pridruži Srbima koji su iz južne pokrajine pošli ka glavnom gradu Srbije i pruži podršku i njima i predsedniku Srbije.

Grupa Srba sa KiM, uvećana za dva člana, nosi zastave Srbije, na čelu njihove kolone je transparent sa porukom “Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića”, a na put ka Beogradu uputili su se iz opštine Leposavić, sa adminstrativnog prelaza Jarinje, a do glavnoga grada peščiće preko Raške, Ušća, Kraljeva, Mrćajevaca, Preljine, Ljiga i Stepojevca.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments