• Početna>
  • Vesti>

Gimnazijalci u Šilovu se bore da očuvaju životnu sredinu

Učenici i profesori Gimnazije u Šilovu u okviru projektne nastave za predmet „Primenjene nauke“, zasadili su danas u školskom dvorištu dve sadnice „Katalpe“, ukrasno drvo sa gustom širokom krošnjom.

Sadnjom drveća zaposleni u Gimnaziji i učenici skrenuli su pažnju na to koliko je bitno da čuvamo životnu sredinu. Cilj akcije je da se zaštiti planeta i da se razvije ekološka svest kod učenika.

„Na ideju smo došli sa učenicima jer u okviru projektne nastave obrađujemo temu „Zelena kuća, čovek i klima“. Ovim smo hteli da skrenemo pažnju da je bitno da brinemo o svom okruženju i uređenju zelenih površina“, rekao je profesor Blagoje Stajić.

Stajić dodaje da je njihova ideja realizovana u saradnji sa direktorom škole i pomoćnim osobljem, koji su iskopali rupe za sadnice.

„Ovo je jedna dobra akcija koja nam poručuje da smo mi ti koji bi trebalo da štitimo sredinu koja nas okružuje. Katalpa je ukrasno drvo koje će naše dvorište učiniti lepšim, a vazduh čistijim i zdravijim“, rekao je direktor Gimnazije Zoran Stojanović.

Svako zasađeno drvo je jedan korak u očuvanju planete. Decu bi od najranijeg detinjstva trebalo učiti da vode računa o prostoru u kojem žive, da čuvaju zelene površine i da smeće bacaju u kontejnere i korpe. Svaki čovek trebalo bi da ima na umu da ako očistimo ispred svoje kuće, uradili smo mnogo da sačuvamo prirodu.R

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još