• Početna>
  • Vesti>

Radio Kosovska Mitrovica osudila pretnje smrću predstavnicima Srpske

“Koji predstavnici Srba u Haradinajevoj šiptarskoj vladi… To su sve veleizdajnici kao i Vučić! Svima samo po metak u čelo” komentar je na fejsbuku stranice Radio Kosovska Mitrovica, od strane korisnika Fejsbuk mreže sa naloga Dragana Kostića, ispod teksta sa našeg sajta u kojem je potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao da su poslednji incidenti uznemirili Srbe na Kosovu i Metohiji.

Zaposleni u Radiju Kosovska Mitrovica najoštrije osuđuju ovakav vid pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predstavnicima Srpske liste , kao i svaki drugi vid pretnji smrću, pritisaka, govora mržnje i izražavanja stavova na neprimeren način.

Radio Kosovska Mitrovica podržava slobodu govora, konstruktivan dijalog i izražavanje stavova, jer je sloboda medija osnovni postulat demokratskog društva, ali sa gnušanjem odbacuje bilo kakve pretnje, zastrašivanja, a posebno izjave koje su direktne verbalne pretnje smrću.

U Srpskoj listi su za Radio Kosovska Mitrovica rekli da bez obzira na pritiske i pretnje koje stižu i potpredsednik Simić i svi članovi Srpske će uvek i na svakom mestu nastaviti borbu za srpski narod, a od nadležnih organa očekuju da oni koji upućuju ovakve pretnje, budu procesuirani, jer se ističu nasilje ne sme tolerisati.

Podsetimo, za komentar koji je postavljen preko društvenih mreža, medij ne snosi zakonsku odgovornost, što nije slučaj za web sajt i program, i još jednom poziva svoju publiku da se uzdrži od pretnji i govora mržnje. Svi takvi nalozi biće blokirani od strane Radija Kosovska Mitrovica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još