Osumnjičenima zbog trgovine organima određen kućni pritvor

Priština — Sud u Prištini odredio je kućni pritvor za četiri osobe privedene zbog sumnje da su počinili krivično delo ilegalne transplantacije i trgovine ljudskim organima .

Jednomesečni kućni pritvor u trajanju od po mesec dana određen je za V.K, C.A, I.ZH i S.M, piše prištinska Gazeta Expres.

Sud je saopštio da postoji osnova sumnje da su uhapšeni u američkoj klinici “Dr. Behar Kusari” počinili krivično delo ilegalne transplantacije i trgovine ljudskim organima i ćelijama.

Sud je konstatovao da ne postoje drugi posebni razlozi za njihovo pritvaranje, jer se zna da su osumnjičeni identifikovani, da je poznato njihovo prebivalište i članovi porodice, te da ne postoji rizik od njihovog bekstva.

Zaključeno je da je mera kućnog pritvora dovoljna i adekvatna, da omogućava njihovo prisustvu u tužilaštvu i sudu u ovoj fazi krivičnog postupka.

Navodi se i da je mera kućnog pritvora određena zbog postojanja opasnosti da može doći do ponavljanja krivičnog dela i uticaja na tok postupka uticajem na svedoke.

Koha je juče prenela da su uhapšena dva doktora i dve medicinske sestre.

Za sada nema zvaničnih informacija na osnovu kojih bise saznalo više detalja o ovom krivičnom delu.

Izvor Tanjug/B92

Comments