• Početna>
  • Vesti>

Ekipa Gimnazije pobednik opštinskog takmičenja u košarci

Učenici mitrovičke Gimnazije pobednici su finalnog meča opštinskog takmičenja u košarci.

Ekipa Gimnazije veoma lako je savladala ekipu Medicinske škole sa domom učenika, a konačan rezultat bio je 55:38.

Trener gimnazijalaca Gligorije Jevtić, kaže da se deca maksimalno trude i ulažu veliki napor, a kako i ne bi kada ovo takmičenje postoji zbog njih.

„Deca ulaze u sve ovo uz veliku volju i zalaganje, a mi smo tu da ih ispratimo i usmerimo na pravi put. Kvalitet postoji, ali je u malom padu poslednjih godina i vidi se da nam brojnost dece nedostaje, a to se naravno odražava na kvalitet,“ – dodaje Jevtić.

Lucija Stanišić, stručni saradnik za školski sport i koordinator Saveza za školski sport za KiM, kaže da je april mesec rezervisan za košarku.

„Na okružno takmičenje kod osnovaca plasirala se ekipa OŠ ‘Sveti Sava’, a ono će se 11. aprila održati ovde, u OŠ ‘Branko Radičević’. Ekipe gimnazije i medicinske škole su u prethodnim kolima ostvarile sve pobede i bez obzira na rezultat ovog meča obe ekipe će učestvovati na okružnom takmičenju, koje je na programu 23. aprila,“ – kaže Stanišić.

Otvoreno prvenstvo u basketu 3×3, tj. međuokružno prvenstvo za srednje škole organizuje se 17. aprila.

„Posle prvomajskih praznika, očekuje nas i međuokružno takmičenje u košarci, puno aktivnosti, puno događaja u školskom sportu, što nas naročito raduje,“ – dodaje Stanišić.

Protekla dva dana bila su rezervisana za međuokružna takmičenja u atletici za osnovne i srednje škole u Zubinom Potoku.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još