• Početna>
  • Vesti>

Vučić o Haradinaju: Iz dana u dan ponavlja samo neistine

Povodom izjave kosovskog premijera da šef srpske države stvara nestabilnost pozivanjem Srba da napuste kosovske institucije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Ramuš Haradinaj iz dana u dan ponavlja samo neistine.

“On je u očaju što me nije oborio, kao što je obećao 18. decembra. Izgleda da se nešto promenilo, pa to nije pošlo za rukom”, konstatovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše najnoviju izjavu Haradinaja.

Vučić je pojasnio da nikada nije tražio od Srba da napuste nešto, već, naprotiv, tražio je da mu daju još mesec dana da iznese svoje mišljenje i stav u skladu sa državnim interesima, pošto su oni sami izrazili želju da napuste kosovske institucije.

Stoga bi, kaže, najlakši odgovor na njegovu izjavu bilo reći da s Haradinajem nešto nije u redu, ali, pošto kao pristojan čovek ne može tako nešto da kaže, rekao bi samo da taj čovek iz dana u dan ponavlja neistine.

“Nema problema, možeš da nastaviš da pretiš. Znam kako su mnogi prolazili pre mene, ali prvo obećanje da sam gotov do 18. decembra nije uspelo. Moraš naći novo obećanje”, poručio je Vučić i dodao da nije fasciniran ni pameću, ni snagom “tog gospodina”.

Naglasio je da očigledno Haradinaj misli da nema nikakvu obavezu da poštuje Briselski sporazum, niti Cefta, kao ni SSP, i misli da je moguće da preti nekom, te da Beograd mora da poštuje Briselski sporazum, što, inače, čini.

Preneo je da je na sastanku kavdrilaterale u Bukureštu bilo reči i o briselskom dijalogu, i da premijeri ove tri zemlje znaju sve.

Kaže da je ponovio da ako neko donosi platformu protiv dijaloga, takse, i ne ispuni nijednu jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je ZSO, i sve vreme samo provocira protiv Srba – šta tu ima da se priča.

Izvor: TV Most, Tanjug

Comments

Pročitaj još