Vučić: Izbori ili u junu ili iduće godine

Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić kaže da će parlamentarni izbori biti održani ili u junu ili u proleće naredne godine. Dodaje da je Predsedništvo SNS-a bilo za izbore, ali da se on uzdržao od glasanja zbog Kosova i Metohije.

Izbori neće biti na jesen, a sigurno je da smo im sada znatno bliže nego pre, rekao je Vučić novinarima nakon sednice Predsedništva SNS-a.

“Srpska država neće ostaviti svoj narod na KiM na cedilu”

Lider SNS-a rekao je da je za tu partiju od presudnog zančaja da sačuva živote i bezbednost naših ljudi na Kosovu i Metohiji.

Preneo je da je najduže, na sednici Predsedništva SNS-a, razgovarano o KiM.

“Za nas je od presudnog značaja da sačuvamo živote i bezbednost naših građana. Uvereni smo i nadamo se da ćemo u tom poslu imati podršku Kfora, a svakako srpska država neće ostaviti na cedilu svoj narod”, podvukao je Vučić.

“Znam da se svi pitaju hoće li biti izbora ili ne i da im je manje bitno ovo pitanje, ali SNS interesuje i time se bavimo. To je za nas jedno od najvažnijih pitanja”, objasnio je Vučić.

Rekao je da je obavestio članove Predsedništva SNS-a o svemu što se dešavalo u razgovorima, i šta se zbivalo posle uvođenja taksi, koje je Priština uvela na robu iz Srbije, te i o atmosferi i situaciji na KiM.

Ukazao je da takse predstavljaju veliki ekonomski problem, jer realno utiču 0,4 odsto, a neki kažu i čak 0,7 odsto, na BDP.

“To je ogromna šteta za Srbiju i naše građane”, podvukao je Vučić.

Vučić je istakao da ne treba zamerati episkopu raško-prizrenskom Teodosiju zbog nedavnog sastanka sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova, jer sveštenstvo treba da se kreće po celoj teritoriji Kosova i Metohije i dođe do svakog Srbina. 

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još