• Početna>
  • Vesti>

Poslanici Srpske liste nakratko prisustvovali sednici kosovske skupštine

Poslanici Srpske liste danas su nakratko prisustvovali sednici kosovske skupštine, kako bi ubacili kartice i sprečili da im iz proceduralnih razloga budu oduzeti poslanički mandati.

“Naši poslanici su time ispunili svoju formalnu obavezu da ne odsustvuju sa sednica duže od šest meseci” ističe se u saopštenju Srpske liste.

“Naglašavamo da nama nije stalo do samih poslaničkih mandata, već da smo, kao nosioci demokratski izražene volje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, dužni da sprečimo da na naša mesta budu dovedeni “privatni Srbi” Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja. Na taj način sprečili smo ponavljanje scenarija po kojem je na mesto ministra poljoprivrede dovedena javnosti nepoznata osoba bez ikakve političke težine i uporišta u srpskom biračkom telu” stoji u saopštenju.

“Današnjim pojavljivanjem na sednici sprečili smo da srpski poslanički mandati budu dodeljeni Slobodanu Petroviću, čoveku čiji je najveći politički domet i dostignuće to što po Prištini nasrće na Srbe” dodaje se u saopštenju.

“Srpska lista nastaviće da se vaninstitucionalno bori za ostvarivanje srpskih prava i zaštitu naših nacionalnih interesa na KiM, ne praveći nikakve tajne pogodbe sa ljudima koji sve otvorenije i smelije prete opstanku Srba na ovim prostorima” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još