Haradinaj: Ako bi nas Tramp pozvao na sastanak, odmah suspendujemo taksu

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da će taksa na srpske i proizvode iz BiH biti odmah suspendovana, ako postoji ugovor kojim bi Beograd na kraju dijaloga priznao Kosovo.

U emisiji RTV “Dukađini” Haradinaj je ponovio da bi trebalo da bude jasno da taksa neće nestati bez priznavanja, ali prema njegovim rečima, “postoje mogućnosti da se obustavi ako se pripremi ugovor o međusobnom priznavanju Kosova i Srbije”.

“Kada sam napisao prvo pismo kao odgovor na međunarodni plan da pokažem da Kosovo nije za blokiranje procesa, rekao sam da ako predsednik Tramp pozove strane, odmah obustavljamo taksu, jer bi značilo da postoji nešto ozbiljno – postoji ugovor”, precizirao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da Kosovo nije zatvorilo vrata za taksu, ali da dužina procesa dijaloga daje Beogradu mogućnost da konsoliduje međunarodnu poziciju.

“Rekao sam Amerikancima i Englezima da prisile Srbiju da prestane da kupuje oružje u Moskvi u vrednosti robe koju prodaje na Kosovu, a mi ćemo takođe razmatroti naš stav o taksi”, rekao je Haradinaj.

Izvor Tanjug/RTS

Comments