Dijana Živić: Radiću časno i pošteno

„Ministarstvo će raditi na transparentan i odgovoran način i na kraju ćemo imati veliki uspeh“, kazala je pred članovima skupštinske komisije ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić.

Od članova komisije, ministarka Dijana Živić je zatražila vreme kako bi se uputila u rad ministarstva i odgovorila na njihova pitanja.

„Želela sam da izrazim spremnost da zajedno sarađujemo kako bismo imali što bolje rezultate. Žao mi je što na većinu vaših pitanja ne mogu da dam odgovor jer nisam bila ministar u tom periodu, a većina pitanja odnosi se baš na taj period“, kazala je Dijana Živić.

Ona je napomenula da ministarstvo na čijem je čelu privodi kraju projekat ruralnog razvoja za 2019. godinu.

„Ovog vikenda održaćemo okrugli sto sa svim internim stručnjacima ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja kako bi finalizirali ovaj projekat. Ja mislim da ćemo do kraja sledeće nedelje biti u stanju da objavimo program ruralnog razvoja za 2019-tu godinu. Takođe sam upoznata sa tim da je došlo do kašnjenja u postupcima nekih zakona i tako vam obećavam da će ovi zakoni biti brzo procesuirani, poput zakona o šumama, hrani, lovu, kao i za poljoprivredu i ruralni razvoj“, kazala je Živićeva.

Član Komisije iz Samoopredeljenja Ljiburn Aljiju je izneo zamerku na degradiranje Ministarstva poljoprivrede.

„Tokom mandata prethodnog ministra degradiranje je bilo još vidljivije. Verujem da ćete Vi imati mogućnosti da to ispitate i da izmenite stvari“, rekao je Aljiju.

„Kao ministar ja ću lično raditi časno i pošteno. Ovo ministarstvo će raditi na jedan transparentan i odgovoran način i na kraju ćemo imati velikog uspeha“, odgovor je novog ministra.

Iako je bilo predviđeno da članovi komisije upute pitanja Dijani Živić, zbog drugih obaveza ministarke za njih nije bilo puno vremena. Pojedini poslanici iskazali su nezadovoljstvo zbog pozivanja novog ministra da odgovara u vezi grantova Ministarstva poljoprivrede.

„Greška je što nemate vremena da budemo duže ovde. Ne treba više da nam se događa da se pozove jedan ministar da bismo ga samo videli… Građani žele odgovore na pitanja o kojima već mesecima nije ništa rečeno ni putem parlametarnih pitanja ni preko komisije“, navela je poslanica Demokratske partije Kosova Ganimete Musljiu.

Ministarka Dijana Živić je obećala članovima komisije da će prisustvovati sednicama Skupštine Kosova i nakon toga napustila sastanak. Članovi komisije nastavili su rad postavljanjem pitanja generalnom sekretaru ministarstva.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

Comments

Pročitaj još