• Početna>
  • Vesti>

Mihajlovićeva: Budućnost regiona u dijalogu i kompromisu

Beograd, 9. novembra 2015.-Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka gradjevinatrstva, saobracaja i infrastrukture Zorana Mihajlovic (na slici) govori na promociji Bele knjige. Srbija ce sledece godine biti medju prvih 40 zemalja na "Doing business" listi Svetske banke, izjavio je danas premijer Aleksandar Vucic i podvukao da Srbija prednjaci po broju stranih investicija u regionu. Vucic je na promociji "Bele knjige 2015" Saveta stranih investitora rekao da je Srbija ove godine napredovala za 32 mesta na listi Svetske banke, a da ce sledece godine biti medju prvih 40, sto je znacajan napredak za nasu zemlju i dobar znak za one koji hoce da investiraju u nasu zemlju.FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da je jedina platforma, koja omogućava stabilnost i razvoj regiona, ona koja se zasniva na dijalogu, kompromisu i koja bi vodila računa o interesu gradjana u celom regionu.

“Nova platforma Prištine za nastavak dijaloga sa Beogradom je sve suprotno od toga. Nedavna prošlost nas uči da stavljanje pred svršen čin, ultimatumi i širenje straha, što pokušava Priština, nisu put ka miru i stabilnosti. Jasno je i da nema ekonomskog napretka u izolaciji i teranju inata celom svetu, a upravo to je odbijanje Prištine da ukine takse od 100 odsto”, saopsstila je Mihajlovićeva.

Ona ističe da je regionu, da bi išao napred, potreban dijalog i kompromis, jer se tako otvaraju vrata za dugotrajnu stabilnost i razvoj.

“To je jedina odgovorna politika. Ali, za razliku od Srbije, političari iz Prištine uporno ponavljaju najgora rešenja iz prošlosti. Umesto slobodne trgovine, sami postavljaju nove barijere i umesto dijaloga o budućnosti, pokušavaju da vrate region u prošlost”, navela je Mihajlovićeva.

Izvor: TANJUG/TV Most

Comments

Pročitaj još