Mihajlovićeva: Budućnost regiona u dijalogu i kompromisu

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da je jedina platforma, koja omogućava stabilnost i razvoj regiona, ona koja se zasniva na dijalogu, kompromisu i koja bi vodila računa o interesu gradjana u celom regionu.

“Nova platforma Prištine za nastavak dijaloga sa Beogradom je sve suprotno od toga. Nedavna prošlost nas uči da stavljanje pred svršen čin, ultimatumi i širenje straha, što pokušava Priština, nisu put ka miru i stabilnosti. Jasno je i da nema ekonomskog napretka u izolaciji i teranju inata celom svetu, a upravo to je odbijanje Prištine da ukine takse od 100 odsto”, saopsstila je Mihajlovićeva.

Ona ističe da je regionu, da bi išao napred, potreban dijalog i kompromis, jer se tako otvaraju vrata za dugotrajnu stabilnost i razvoj.

“To je jedina odgovorna politika. Ali, za razliku od Srbije, političari iz Prištine uporno ponavljaju najgora rešenja iz prošlosti. Umesto slobodne trgovine, sami postavljaju nove barijere i umesto dijaloga o budućnosti, pokušavaju da vrate region u prošlost”, navela je Mihajlovićeva.

Izvor: TANJUG/TV Most

Comments