Haradinaj: Takse na uvoz robe iz Srbije i BiH ostaju uprkos pritiscima

Kosova premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da će taksa od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH, ostati na snazi “uprkos pritiscima” i zatražio da dijalog sa Beogradom bude nastavljen “bez povezivanja sa pitanjem taksi”.

Haradinaj je tokom posete opštini Gnjilane ocenio da je najbolji način izlaska iz nastale situacije ali i produbljivanja saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama, da Srbija prizna Kosovo.

Upitan o primedbama koje je u subotu izrekao na račun kosovske ambasadorke u SAD Vljore Čitaku koju je nazvao “ambasadorkom predsednika Hašima Tačija a ne Kosova”, Haradinaj je rekao da ona u određenim situacijama “nije iznosila tačne stavove Kosova”.

Reagujući na izjavu Haradinaja, ambasadorka je rekla da nikada nije slala kontradiktorne ili selektivne informacije.

“Nisam ja kriva što na Kosovu nema političkog konsenzusa o značajnim temama. Nikada u svom životu nisam davala zlonamerne savete i nikada nisam govorila van onoga što je moj mandat. Ja sam ambasadorka Kosova. Ramuš Haradinaj je moj premijer. Moja je čast da budem vaša ambasadorka u Vašingtonu”, napisala je Čitaku kao odgovor na primedbe kosovskog premijera.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Beta

Comments