Srpska: Tačijeva izjava o Radoičiću dokaz političkog progona

Srpska lista ocenila da je izjava Hašima Tačija da je on proterao Milana Radoičića “javno i otvoreno priznanje da je proces protiv Radoičića politički progon”.

“To je i priznanje da je linč i pokušaj ubistva našeg potpredsednika prilikom upada u njegov porodični dom u Kosovskoj Mitrovici novembra prošle godine organizovan zarad političkih interesa Hašima Tačija a ne na osnovu bilo kakvih dokaza o navodnoj umešanosti gospodina Radoičića u monstruozno ubistvo Olivera Ivanovića”, ističe se u saopštenju Srpske liste.

Srpska ocenjuje i da je ta izjava potvrdila istinu “o nevinosti i lažnim optužbama protiv Radoičića, čije ime su pokušali da ukaljaju Hašim Tači i pojedini Srbi s njegovog kanabeta, poput Rade Trajković, ili predstavnika kvazi opozicije u Beogradu”.

“Srpska lista nikada neće dozvoliti da bilo ko napada one koji brane Srbe i Srbiju na Kosovu i Metohiju, bez obzira koliko para davali oni koji žele da okupiraju sever i proteraju srpski narod sa svojih ognjišta, te zato ponavlamo podršku svom potpredsedniku, ali i uhapšenima Spasojeviću i Rošiću koji se nalaze bez osnova utamničeni u podujevskom kazamatu”, zaključuje se u saopštenju.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je on “proterao s Kosova” Milana Radoičića.

“O podeli Kosova preuveličavanjem ovakvih tema, danas govore oni koji su pomogli Miloševiću, ili su prijatelji Radojičića, kojeg sam proterao s Kosova”, istakao je Tači u govoru na samitu albanske dijaspore u Tirani.

Tači je za Haradinaja naveo da je prijatelj Milana Radoičića, funkcionera Srpske liste, prenosi Gazeta ekspres.

U govoru održanom u Tirani na samitu albanske dijaspore, Tači je rekao da “o podeli govori prijatelj Milana Radoičića iz Srpske liste”, piše list.

Izvor:Radio Kosovska Mitrovica/ Gazeta

Comments