Luka: Registracija Trepče A.D. ovog meseca

Funkcionalizacija javnog preduzeća Trepča A.D. bila je jedna od tema današnjeg sastanka Vlade Kosova, iz Ministarstva ekonomskog razvoja najavljuju da će preduzeće biti registrovano do kraja ovog meseca.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo ekonomskog razvoja je izvestilo preostale članove kabineta o trenutnom preseku situacije kada je formiranje preduzeća Trepča A.D. u pitanju. Iz ovog ministarstva navode da preostaju još četiri izazova, ali da su oni u završnoj fazi – formalna registracija preduzeća, kompletiranje Nadzornog odbora predvođenim Zakonom o Trepči A.D., izbor i imenovanje Upravnog odbora i početak ulaganja, što je takođe predviđeno Zakonom o Trepči A.D.

Po završetku sastanka vlade, ministar za ekonomski razvoj, Valjdrin Luka najavio je da će registracija ovog kombinata biti završena u naredna dva dana.

„Vlada je formirala Odbor Trepče. Mi smo predali Nacrt Statuta Komisiji za privredni razvoj. Mi smo naveli sva pitanja o upisu preduzeća koja će biti obavljena u februaru. Registracija Trepče otvara put za razvoj ovog preduzeća,“ rekao je Luka, javila je KSP.

Inače, ovom sastanku vlade prisustvovala je i novoimenovana ministarka poljoprivrede, Danijela Živić kojoj je na početku sastanka kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, poželeo dobrodošlicu i uspešan rad.

 

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još