Đurić: Haradinajev tzv. ministar poljoprivrede ne predstavlja srpski narod

“Novoimenovani Haradinajev tzv. ministar poljoprivrede ne predstavlja srpski narod, ne deluje u konsultacijama i dogovoru sa institucijama države Srbije, ne uživa demokratski legitimitet i biće tretiran u skladu sa tim” ističe se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

“Sa ovom i drugim osobama koje deluju suprotno jedinstvenoj državnoj politici na Kosovu i Metohiji neće biti bilo  kakve komunikacije i saradnje, kako od državnih organa Republike Srbije, tako i od strane legalno i legitimno izabranih predstavnika srpskog naroda na KiM na svim nivoima, uključujući lokalni i centralni” dodaje se u saopštenju.

“Onima koji rade protiv interesa svog naroda, a za račun tuđih i sitno sopstvenih interesa biće uvek i svuda zatvorena vrata. Ovaj podmukli potez Prištine za cilj ima rušenje sloge među Srbima na Kosovu i Metohiji i slabljenje njihove političke pozicije. Rezultat će, međutim, uveren sam biti upravo suprotan” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments