Policajac Dragiša Marković se brani sa slobode

Dragiša Marković, jedan od trojice Srba koje je Kosovska policija uhapsila zbog povezanosti sa ubistvom Olivera Ivanovića, pušten je danas iz pritvora. Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog suda u Prištini zamenilo je Markoviću meru pritvora merom javljanja u policijsku stanicu.

Odmah po dolasku iz Podujeva u Kosovsku Mitrovicu, Marković je novinarima izjavio da ne može da se požali na tretman koji je imao u zatvoru u Podujevu i da još uvek ne zna da li će nastaviti da radi u Kosovskoj policiji.

Markovićev advokat Dejan A. Vasić rekao je da je ovim potvrđeno da nije imalo nikakvog razloga da njegov klijent bude deo ovog krivičnog postupka.

“Puno mi je srce kao pravniku što je Tužiilaštvo usvojilo predlog koji sam dao i kojim sam tražio da se njegova mera promeni- odnosno da se sudski pritvor ukine. On je sada na slobodi  i videćemo šta će dalja istraga da pokaže. Sigurno je da je ovaj čovek potpuno nevin proveo tri meseca u pritvoru” rekao je Vasić.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izrazio je zadovoljstvo zbog puštanja Markovića na slobodu.

“Prištinsko pravosuđe koje je pristrasno, moralo je da pusti Dragišu na slobodu, iako oni to nisu želeli. Morali su to da urade jer prosto nije bilo nikakvih dokaza protiv Dragiše. Dragiša je nevin čovek i to samo potvrđuje ono što smo već govorili a to je da odgovorne za ubistvo Olivera Ivanovića Priština treba da traži južno od Ibra” naglasio je Petković.

Marković je sa još dvojicom Srba – Nedeljkom Spasojevićem i Markom Rošićem uhapšen 23. novembra prošle godine. Sva trojica uhapšenih sumnjiče se da su povezani sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Spasojeviću i Rošiću pritvor je produžen na još dva meseca.

Trojica Srba iz Severne Mitrovice, uhapšena su 23. novembra prošle godine zbog sumnje da su povezani sa ubistvom Olivera Ivanovića.

 

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još