• Početna>
  • Vesti>

Ustavni sud Kosova suspendovao nalog Kancelarije specijalnog tužioca

Specijalizovano veće Ustavnog suda Kosova suspendovalo je nalog Kancelarije specijalnog tužioca za ratne zločine prema Mahiru Hasaniju za predaju „dokumenata, podataka, beleški i specifikovanih dokumenata“, saopštili su iz advokatske kancelarije koja zastupa Hasanija, prenosi Insajderi. Početkom januara ovaj portal objavio je vest da je Hasani pozvan od strane Specijalnog suda i da ga očekuje ispitivanje 11. februara u Hagu, međutim, Hasani je tada demantovao ove navode.

„Danas 7. februara 2019. u 12:00, na osnovu zahteva advokata Artana Ćekinija iz kancelarije S&Q u korist klijenta Mahira Hasanija, kao privremenu meru, specijalno veće Ustavnog suda suspendovalo je nalog specijalnog tužioca prema g. Hasaniju za predaju dokumenata, podataka, beleški i specifikovanih dokumenata iz naloga specijalnog tužioca,“ navodi se u saopštenju ove advokatske kancelarije.

Portal Insajderi, početkom januara, objavio je vest da će Mahir Hasani, bivši član kontraobaveštajne službe OVK biti ispitan u Hagu 11. februara u svojstvu osumnjičenog za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, međutim, Hasani je tada demantovao ove navode.

„Ne bre, nije istina, ko vam je rekao,“ odgovorio je Hasani na pitanje novinara.

Insajderi je naveo da se Hasani sumnjiči da je povezan sa ubistvima srpskih civila u selu Zočište u Orahovacu.

Još jedan član OVK, Faton Mehmetaj, ispitan je 4. februara u Hagu. Nije poznato u kom svojstvu je Mehmetaj bio ispitivan.

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još