Humanitarna akcija mladih iz Kosovske Kamenice

Dobročinstvo mladih iz Kosovskog pomoravlja, koji su ovih dana pokrenuli humanitarnu akciju, izazvalo je mnoštvo pozitivnih komentara i opšte oduševljenje kod građana.

Omladina SPS-a Kosovske Kamenice finansirala je i obezbedila paketiće za decu najugroženijih porodica u selima: Pančelo, Domorovce, Kololeč, Bosce, Močare, Berivojce, Strelica u opštini Kosovska Kamenica.

Obilazeći prethodno sve ugrožene porodice, omladinci su odlučili da pokrenu humanitarnu akciju, kojoj, kako su naglasili, nije bio cilj politička promocija, već humanost, sloga i pružanje pomoći sugrađanima zarad njihovog pristojnog života.

„Okupili smo se prvenstveno da pomognemo našem narodu koji se bori da opstane na ovim prostorima. Naša pomoć je od velikog značaja, naš cilj je da okupimo ljude različitih političkih opredeljenja, socijalnih statusa, polova i uzrasta kako bi svi zajedno rasli, napredovali i borili se za svoj opstanak na našim ognjištima, rekao je predsednik omladine Socijalističke partije Srbije za Kosovsku Kamenicu,“ Filip Đorđević.

Đorđević je naglasio da ovo nije prva humanitarna akcija i da će se sledeća organizovati već krajem februara.

Uprkos brojim predrasudama, svi su pozitivno bili iznenađenji odzivom velikog broja ljudi iz svih sela opštine Kosovska Kamenica, koji su ponudili pomoć u vidu odeće, obuće, igračaka, hrane, novca.

U utorak 5. februara, omladina Kosovske Kamenice je realizovala akciju obišavši sve višečlane porodice širom opštine, koje su socijalno ugrožene. Podelivši pakete pomoći obradovali su mališane i njihove roditelje. Humanitarna akcija je uspešno završena, a na pripremi sledeće se već uveliko radi.

 

Izvor Gracanicaonline/Kossev

Comments

Pročitaj još