• Početna>
  • Vesti>

Antić: Nastavićemo da brinemo o radnicima “Trepče”

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić saopštio je da Srbija neće dopustiti otimanje svoje imovine, što upravo odlukama pokušava prištinska vlast.

Nema nikakve sumnje da je Srbija većinski vlasnik “Trepče” i to je činjenica koju moraju da uvažavaju svi u svetu, tako da bilo kakvi razgovori o “Trepči” ne mogu da budu vođeni bez učešća Vlade Republike Srbije, izjavio je ministar Aleksandar Antić.

“Pitanje imovine, Srbija je pokrenula samim početkom dijaloga sa Prištinom, predsednik Vučić je lično tu temu više puta ‘stavljao na sto’, ali razgovori o ‘Trepči’ su stalno odlagani”, rekao je Antić.

Istakao je da to što se u Prištini ponovo odlučuje o nezakonitom otimanju “Trepče”, neće imati nikakve trajne posledice.

“Srbija će nastaviti da insistira da se kroz dijalog razgovara o imovini, pri čemu je pitanje Trepče za nas, naglašava ministar, jedno od najvažnijih. Kao i do sada, Srbija će brinuti o Srbima koji rade u ‘Trepči’, kao i o poslovanju i razvoju te kompanije”, naveo je Antić.

Svaki razgovor o “Trepči”, a oni će morati da budu pokrenuti, dočekujemo spokojno, uvereni u snagu naših argumenata, a to je pre svega nepobitno većinsko vlasništvo u Trepči, ocenio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

 

Izvor: RTS / Ministarstvo energetike

Comments

Pročitaj još