Vredni pokloni i besplatno zimovanje za decu iz Goraždevca

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović i narodni poslanik Krsto Janjušević posetili su danas osnovce i srednjoškolce iz Goraždevca koji borave na Zlatiboru.

Jović je učenicima nižih razreda osnovne škole uručio rančeve sa školskim priborom, a starijim osnovcima i srednjoškolcima tablete koje je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

On je najavio da će deca školskog uzrasta iz Goraždevca, na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i nesebično angažovanje narodnog poslanika Krsta Janjuševića, i deo svog predstojećeg letnjeg raspusta provesti na moru u Bečićima, uz plaćeni prevoz koji će obezbediti Kancelarija za KiM.

„Najveće je zadovoljstvo izmamiti dečiji osmeh, a danas smo ovde videli mnogo srećne i nasmejane dece. Zbog toga nam je srce puno i zato želim da zahvalim i kolegama iz Studentskog odmarališta koje su ovoj deci, čije detinjstvo nije bezbrižno, obezbedili besplatno zimovanje“, rekao je Jović.

Prema njegovim rečima, Srbija ovakvim gestovima želi da deci iz Goraždevca makar malo ublaži teške okolnosti u kojima odrastaju i da ih uveri da o njima brine.

Narodni poslanik Krsto Janjušević poručio je deci iz metohijske enklave da su u centralnu Srbiju donela svetlost Visokih Dečana i Pećke patrijaršije.

„Naša želja je da na svakom koraku deci iz južne srpske pokrajine učinimo život lepšim, da im izmamimo osmehe i pokažemo da ih Srbija nikada neće ostaviti na cedilu. Srbija postoji dok oni postoje na svojim ognjištima“, rekao je Janjušević i dodao da su „sva deca zlatna, ali da su ona najzlatnija“.

Na prilici da život u izolaciji na trenutak zamene lepotama Zlatibora, ali i na vrednim pokonima, zahvalio je vođa grupe i nastavnik fizike i matematike LJubiša Miljanović koji je istakao da su poziv na zimovanje deca prihvatila sa oduševljenjem.

U organizaciji Ustanove studentskih odmarališta Beograd, 61 učenik osnovne i srednje škole iz Goraždevca, zajedno sa profesorima i nastavnicima, boraviće do 7. februara u Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“ na Zlatiboru.

 

Izvor: TV Most /Tanjug

Comments