Haradinaj: Kosovo ulazi u novu fazu razvoja

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je povodom usvajanja budžeta za 2019. godinu rekao da Kosovo ulazi u novu fazu razvoja.

“Sa najvećim budžetom u svojoj istoriji, Kosovo kreće u novu fazu razvoja. Pozdravljam drugo čitanje Nacrta zakona o budžetu Republike Kosovo za 2019. godinu. Sa 2 milijarde i 370 miliona evra, ovo je najveći i najnoviji razvojni budžet Kosova, koji će prethoditi ekonomskom rastu od 4,7 odsto”, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

“Obrazovanje sa oko 300 miliona evra i zdravstvo sa 234 miliona su sektori koji imaju najvišu dobit. Institucije vladavine prava i odbrane dobijaju dodatnu finansijsku podršku od 6% u odnosu na prošlogodišnji budžet. Kapitalne investicije se povećavaju za 11%, ili 75 miliona u odnosu na 2018. godinu, što omogućava realizaciju mnogih postojećih i novih projekata kao glavni podsticaj za ekonomski razvoj i privatni sektor. Postoje sredstva za podizanje osnovnih penzija za 20%, za doprinose 15%, kao i mesečne penzije od 230 eura za žrtve seksualnog nasilja tokom rata. Čestitam Kosovu godinu ekonomskog prometa!”, naveo je Haradinaj dalje u postu.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

Comments

Pročitaj još